Naši recepti

Ima već neko vrijeme kako se spremam napisati ovaj blog, ali nikako da uhvatim vremena tijekom ovih ljetnih mjeseci. Zadnjih tjedana smo objavljivali recepte na našoj Facebook stranici vezano uz jela koja mi spravljamo u našoj obitelji. Svi recepti imaju sastojke koje možete naći na našim prodajnim mjestima. Nekako smo htjeli pokazati što volimo spravljati od naših sastojaka i što se jede u našoj obitelji.

Pa idemo redom. Prvi recept je za povrtnu juhu.

Sastojci: 1 manji karfiol; 1 manja brokula; 2 mrkve; 1 peršin; 1 manji celer; 2 krumpira

Pripreme: Svo povrće nasjeckati na male komadiće i staviti u lonac s malo vode da se kuha. Ostaviti oko 30 minuta na vatri dok povrće ne omekša. Na kraju začiniti po želji.

Povrtna juha
Povrtna juha

Drugi recept je za umak od krastavaca sa pire krumpirom.

Sastojci: 1 veći luk; 0,5 kg krastavaca; 1 jušna žlica brašna; 0,5 kg krumpira

Priprema: Luk prodinstati na masnoći dok ne omekša. U to dodati narezane krastavce na kolutiće. Zatim sve zaliti s malo vode i dodati brašno. Začiniti po želji. Skuhati krumpir i napraviti pire. Na kraju sve zajedno servirati.

Umak od krastavaca sa pire krumpirom
Umak od krastavaca sa pire krumpirom

Treći recept je zelje s paradajzom i pire krumpirom.

Sastojci: 1 glavica zelja; 1 luk; 1 sok od rajčice; 1 jušna žlica brašna; 0,5 kg krumpira

Priprema: Na masnoći popržiti luk. Dodati naribanu glavicu zelja. Sve zaliti s vodom i ostaviti da se zelje skuha. Kada je zelje pri kraju dodati sok od rajčice. Dodati brašno razmućeno u malo vode i ostaviti još kratko na vatri. Začiniti po želji. Servirati sa pire krumpirom.

Zelje s paradajzom i pire krumpirom
Zelje s paradajzom i pire krumpirom

Četvrti recept je sataraš. Ovo je recept za sataraš kakav mi pripremamo u našoj obitelji, jer bilo je dosta polemike na Facebook stranici da ovo je više đuveđ nego sataraš, ali ipak ovo su naši recepti, pa ipak ima malo drukčiji štih. 🙂

Sastojci: 1 tikvica; 1 patliđan; 2 paprika; 4 rajčice; 2 mrkve; 1 peršin korijen; 1 celer korijen; 1 luk

Priprema: Prodinstati malo luka. Dodati nasjeckanu mrkvu, papriku, peršin i celer. Ostaviti da se malo prodinsta i dodati nasjeckanu tikvicu, rajčice i patliđan. Kada sve omekša maknuti s vatre.

Sataraš
Sataraš

To bi bilo to za sada. Probat ćemo što češće objavljivati naše recepte na našem blogu i našoj Facebook stranici. 🙂

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s